Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تمام تقاضاهای بازار بورس واقعی نیست، گفت: در حال حاضر افراد به دلیل محدودیت در بازار سکه و دلار به سمت بازار بورس هجوم آورده اند که این موجب تقاضای حباب گونه در آن شده است، البته زمان ترکیدن حباب بورس هنوز مشخص نیست.

کمیل طیبی در گفت‌وگو با ایسنا درباره رونق بازار بورس در شرایطی که به دلیل کرونا، اقتصاد کشور دچار چالش هایی شده است، اظهار کرد: به طور قطع تقویت بازار بورس به منزله تقویت بازار سرمایه به عنوان یکی از رکن های بازار مالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به دو جنبه بازار مالی شامل بازار پولی و سرمایه، گفت: بازار پولی بیشتر حاکم بر روابط بین بانکی است که نقش واسطه مالی را ایفا می کنند، از سوی دیگر بازار سرمایه که در قامت بازار بورس مطرح است، در تامین سرمایه برای شرکت های تولیدی تخصیص منابع می کند، همچنین تجهیز منابع این بازار از شکل گیری دارایی های کاغذی و یا عرضه سهام اتفاق می افتد.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه برای توسعه ظرفیت اقتصادی یکی از ابزارهای مهم توسعه بازار سرمایه است، تصریح کرد: بازار سرمایه علاوه بر تامین مالی سرمایه گذاران، می تواند از سپرده های بیشمار مردم بهره مند شود.

وی در خصوص نوسانات و رشد بازار بورس در ایران، توضیح داد: متاسفانه در بسیاری مواقع رشد بازار بورس در ایران حباب گونه است و با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد و نقدینگی جامعه که بعضا در دست شرکت های دولتی، نیمه دولتی و خصوصی است و اغلب براساس برخی منابع غیرمولد ایجاد می شود، بورس رشد حبابی خواهد داشت، در حالیکه زمانی نقدینگی تبدیل به دارایی می شود که تنوع در بازار دارایی وجود داشته باشد.

طیبی با اشاره به محدودیت کنونی در بازارهای مختلف همچون طلا، دلار و ...، گفت: در این شرایط تقاضا برای دارایی های کاغذی بازار بورس بیشتر می شود، درحالیکه بازار سرمایه کشور باید از ساختار عمیق و گسترده ای همچون روابط بین بانکی و بین المللی برخوردار باشد که اکنون از این فضا به دور است که موجب ایجاد تقاضاهای غیرواقعی، هجومی و به اصطلاح گله ای به بازار بورس می شود.

وی تاکید کرد: در حال حاضر افراد به دلیل محدودیت در بازار سکه و دلار به سمت بازار بورس هجوم آورده اند که این موجب تقاضای حباب گونه در آن شده است، البته زمان ترکیدن حباب بورس هنوز مشخص نیست.

این استاد اقتصاد با اعتقاد بر اینکه در حال حاضر تمام تقاضای موجود در بازار بورس واقعی نیست، گفت: تقاضای واقعی همواره برای انجام سرمایه گذاری است و اما اگر تقاضاها به واسطه شکل گیری دارایی های جدید و سودهای آنی باشد، تقاضای واقعی نخواهد بود.

وی در خصوص اینکه آیا اقتصاد کشور با توجه به از دست دادن درآمدهای نفتی می تواند بر بازار سرمایه تمرکز کند یا خیر؟ اظهار کرد: اگر بازار سرمایه از بنیان محکمی برخوردار باشد و ظرفیت اقتصادی را افزایش دهد می تواند بازار خوبی برای تامین سرمایه و منابع مالی برای اقتصاد کشور باشد مشروط بر اینکه در این بازار عرضه و تقاضاکننده وجود داشته باشد و از سوی دیگر سایه رانت ناشی از شرکت های بزرگ در آن شکل نگیرد و سهام صنعت با ارزش واقعی خود عرضه شود.

طیبی درباره وضعیت بازار بورس در شرایط کنونی شیوع کرونا، گفت: در حال حاضر کرونا موجب شده بسیار از مناسبات اقتصادی و کسب و کارها دچار نااطمینانی و در نهایت موجب کاهش تقاضا در بازار شده است.

وی تاکید کرد: زمانی که سهام شرکتی در بازار سرمایه عرضه می شود، پشتوانه آن باید فعالیت اقتصادی مناسبی باشد و اگر فعالیت و شرکتی به دلایلی از جمله کرونا تعطیل و نیمه تعطیل باشد و از سوی دیگر نقدینگی های غیر مولد و غیرقابل انتظار ایجاد شود و ارزش سهامی افزایش یابد بعد از مدتی احتمال ریزش ارزش سهام وجود دارد که موجب می شود افراد دارایی های خود را از بازار سرمایه خارج کرده و به سمت بازارهای دلالی دیگر همچون طلا، دلار، مسکن و ... برود.

استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان تصریح کرد: اگر صرفا به دنبال سودهای آنی باشیم نمی توان بر بازار سرمایه جهت توسعه ظرفیت اقتصادی کشور تمرکز کنیم، چراکه سرمایه گذاری در این بازار فعالیتی بلندمدت است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی بورس بازار سرمايه سرمايه گذاري نقدينگي توسعه اقتصادی بازار بورس استاد اقتصاد بازار سرمایه حال حاضر حباب گونه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۹۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در نخستین گردهمایی آمار و فناوری در دولت سیزدهم، ضمن تاکید بر اهمیت محاسبه آمار و تحلیل داده‌ها در حوزه کشاورزی گفت: پیش‌بینی پذیر شدن بازار عرضه و تقاضا، ارتباط مستقیم با آمار و داده‌های هر محصول در زمان و مکان معین دارد.

وی تفاوت موجود در آمارهای ارائه شده از سوی مراکز متولی را محصول محاسبه داده‌های متفاوت در یک مورد واحد دانست و گفت: البته برای رسیدن به یک چشم‌انداز واقعی و مدیریت واحد، نیازمند به‌کارگیری روش واحد با ضریب خطای کم هستیم؛ این‌گونه خواهیم توانست در میدان عمل از ابزار مطمئن برای مدیریت شرایط موجود بهره گیریم.

وزیر جهاد کشاورزی، آمار غلط را موجب سوگیری نادرست مدیریتی دانست و افزود: اطلاعات و آمار درست در حوزه کشاورزی، کنترل بازار تقاضای داخل و برنامه‌ریزی برای حضور در بازارهای صادراتی را به دنبال خواهد داشت.

نیکبخت با تاکید بر لزوم بازنگری اساسی در خصوص داده‌ها و اطلاعات آماری در وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد: باید به سمتی حرکت کنیم تا مرکز آمار وزارت جهاد کشاورزی مسؤول اصلی جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل داده‌ها در حوزه کشاورزی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، وزیر پیشین وزارت جهاد کشاورزی در نخستین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی که در محل سالن سران اجلاس برگزار شد، عنوان کرده بود، وزارت جهاد کشاورزی نابیناست زیرا آمار دقیقی از فعالیت‌های کشاورزی به ویژه در تولید و زمین‌های زیر کشت ندارد در نتیجه نمی‌توان برنامه‌ریزی درست و دقیق داشت.

کد خبر 6099304

دیگر خبرها

  • سهامداران این نماد‌ها منتظر واریز سود باشند
  • قصه ناتمـام رکود در بورس
  • ثبات قیمت دلار و سکه ادامه دارد
  • هفت پله قرمز بورس
  • تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟
  • ثبت‌نام و رسیدگی به تقاضای سرمایه‌گذاران در طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی آغاز شد
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است